sobota, 11. februar 2012

FRANCE PREŠEREN IN KULTURNI PRAZNIK


8. februarja smo Slovenci praznovali kulturni praznik. Na ta dan je umrl naš veliki pesnik France Prešeren. V knjižnici so v tem času prišli na obisk posamezni razredi z razredničarkami. S pomočjo knjižničarskega krožka sem v knjižnici pripravila mini razstavo in nekaj iger na temo
Fanceta Prešerna.





PRVI SO V KNJIŽNICO PRIŠLI PRVOŠOLČKI:
Če mislite, da prvošolčki o pesniku še nič ne vedo, se zelo motite. Nad njihovim znanjem sem bila prijetno presenečena. Poslušali so pravljico O dečku, ki je pisal pesmi, peli smo himno, igrali smo se spomin, nato smo si ogledali razstavo Pešernovih knjig in za konec prisluhnili pravljici Povodni mož.





KNJIŽNICO SO OBISKALI TRETJEŠOLCI:
Tretješolci so uro v knjižnici pričeli z reševanjem uganke. Nato smo se pogovarjali o besedah, ki so jih našli na učnem listu. Seveda so želeli zapeti himno, poslušali so kratke zgodbice o Prešernovem življenju, ogledali so si njegove knjige, za konec pa smo odigrali še spomin.

KULTURNI PRAZNIK IN FRANCE PREŠEREN JE PRITEGNIL TUDI ČETRTOŠOLCE:
Četri razred je v knjižnici pokazal, da o Francetu Prešernu že veliko vedo. Prav tako kot ostali učenci pa so tudi oni najprej odigrali spomin - da so si osvežili podobo Franceta Prešerna. Nato pa so morali iskati odgovore na vprašanja.




Ni komentarjev:

Objavite komentar