sreda, 24. oktober 2012

BRANJE ZA CANKARJEVO TEKMOVANJE

6. DECEMBRA BO NA OSNOVNIH ŠOLAH POTEKALO CANKARJEVO TEKMOVANJE. 

Ivan Cankar (1876-1918)
 
DA BOMO LAHKO SODELOVALI NA TEKMOVANJU, PA BOMO MORALI PREBRATI NASLEDNJE KNJIGE:

2. in 3. razred: Leopold Suhodolčan: Piko dinozaver in eno pripovedno besedilo Primoža Suhodolčana (npr. Peter nos je še vedno vsemu kos)
4. in 5. razred: France Bevk: Lukec in njegov škorec in eno sodobno pripovedno besedilo o dogodivščinah po izbiri mentorjev
http://www.bukla.si/upload/book_media/3867/3867/4624.jpg

6. in 7. razred: Fran Milčinski: Butalci in eno sodobno humorno pripovedno besedilo po izbiri mentorjev

8. in 9. razred: Desa Muck: Nebo v očesu lipicanca in Ivan Cankar: Moje življenje

Letos bomo torej prebirali starejša in sodobna besedila ter jih med sabo primerjali.

Več o tekmovanju si prebirite na naslednji povezavi: http://www.zrss.si/default.asp?rub=2196

Želim vam obilo bralnih užitkov!

2 komentarja:

  1. KAKO NAJ SE OTROCI PRIPRAVIJO NA TEKMOVANJE, Č ENI DOBITI KNJIG NIKJER: NE V ŠOLSKIH KNJIŽNICAH, NE V SPLOŠNIH KNJIŽNICAH IN NE V KNJIGARNAH?
    NEKATERE SPLOŠNE KNJIŽNICE - NAPR. V NOVI GORICI IZPOSODIJO VSE IZVODE KNJIGE IN NIMAJO ZA BRALNICO NOBENGA. tURI oš SO TAKŠNE. tO ZAGOTOVO NI V REDU IN POSTAVLJA V DISKRIMINATOREN POLOŽAJ OTROKE. NUNO POTREBUJEM KNJIGO ZA VNUKA "PETER NOS JE ŠE VEDNO VSEMU KOS" . PRIČAKUJEM ODGOVOR TAKOJ. sE ZAHVALJUJEM IN VAS LEPO POZDRAVLJAM NONA BRANKA

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljeni!

    Vsako leto je pač tako, da so knjige, ki so na seznamu za Cankarjevo tekmovanje, zelo izposojane in jih je težko dobiti. Pri nas na šoli to rešujemo tako, da mlajši učenci berejo skupaj z učiteljico in imajo knjige za tekmovanje v razredu. Lahko jih berejo med odmori, v podaljšanem bivanju, lahko pa jih odnesejo tudi domov (za kakšen dan). Tako lahko učiteljica spodbuja vračanje knjige v šolo, da jo lahko preberejo vsi, ki želijo.
    Pogledala sem malce po splošnih knjižnicah po Sloveniji in videla, da nekatere knjižnice imajo na zalogi knjigo, ki bi jo želeli vi imeti. Morda lahko v vaši splošni knjižnici prosite za medknjižnično izposojo (knjiga iz druge splošne knjižnice pride v vašo kar hitro). Poskusite.

    Srečno in veliko užitkov v branju vam želim.

    OdgovoriIzbriši