ponedeljek, 14. oktober 2013

PRAVLJIČNI TEDEN V KNJIŽNICI

V drugem tednu  oktobra (od 7. do 11. oktobra) je bilo v knjižnici zelo pestro. Kot smo že napovedali, mesec oktober poteka v duhu šolske knjižnice, saj v tem mesecu šolske knjižnice praznujejo.

In res ... Najprej so knjižnico obiskali vrtičkarji, in sicer najstarejša skupina - ZAJČKI. Prisluhnili so pravljici Repi velikanki in si ogledali knjižnico. Najbolj so se razveselili stene, katero so krasile njihove risbice, ki so mi jih podarili lansko šolsko leto ob zaključku bralne značke. Ob koncu obiska pa si je vsak lahko izbral eno knjigico za v igralnico. 





S četrtošolci smo se podali v svet vesolja. Brali smo knjigo  Drejček in trije Marsovčki ter se zelo zabavali. Ustvarili smo vesoljska bitja in razmišljali o vesoljski šoli, vesoljski učiteljici ...





V torek so prvič knjižnico obiskali prvošolčki. Skupaj z drugim razredom so spoznavali knjižnico in prisluhnili pravljici Maša obišče šolsko knjižnico.





Tretji razred pa je spoznaval ilustratorje pravljice Juri Muri v Afriki. Tako so spoznali Marjanco Jemec - Božič, Damijana Stepančiča ter Melito Volk. Hkrati pa so si ogledali mini razstavo del treh omenjenih avtorjev.






Ni komentarjev:

Objavite komentar